vrijdag 6 november 2015

Herfst in Hulshorst 4 - Keuken, keuken keuken


Het is al bijna 3 weken geleden dat de laatste blog uit Hulshorst kwam. Tijd dus voor een nieuwe update. De afgelopen weken stonden in het teken van de keuken. Dinsdag 20 oktober was het zover.  Toch kwam de keuken een paar uur later dan gepland, want ondanks alle telefoontjes en het feit dat het op de pakbon stond, kwam men de keuken toch met een grote vrachtwagen brengen. Dat eindigde dus op 500 meter van ons huis in een onneembare bocht.  Na een uurtje of 2 wachten is er uiteindelijk een busje gearriveerd en kan de keuken geplaatst worden.

Inmiddels drie weken verder, en de keuken staat.  Alle kastjes en deurtjes zonder beschadigingen, de apparatuur werkt en ook het plaatsen ging over het algemeen prima.  Het bevestigen van de onderbouwspoelbak was nog het lastigste puzzeltje.  Inmiddels is de keuken zo goed al operationeel. Het wachten is nog op de loodgieter voor het installeren van de boiler en de kokend water kraan.  Ook kan de stucadoor komen voor het stukken van de wanden, en dan is het verder schilderen en afwerken.  Tot slot moeten we een keuze maken welke spiegelwand we achter de keuken willen.

 De voorbereidingen voor keuken 2 lopen inmiddels ook. De oude keuken is zo goed als weg, komende weken leidingen omleggen en dan komt de nieuwe keuken in week 50.

Buiten is het inmiddels bladeren, bladeren en nog meer bladeren. Op goede dagen liggen ze zo een meter hoog.  Voor de paarden is het af en toe even angst verbijten, want vooral Simba is nog wat bang van neerdalende en wegwaaiende bladeren. Het went hopelijk vanzelf.  Door het mooie weer van de laatste weken heeft het pas gezaaide gras nog een mooie groeispurt gehad. Dus dat is ook wel weer lekker.

Morgen de eerste verjaardag in Hulshorst, Hosanna wordt 3.  Een mooie mijlpaal om te vieren met elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten