zondag 22 mei 2016

Voorjaar in Hulshorst 4 - groeizaam weer

Na een vorst, droogte en toen weer vorst en regen is het de laatste weken redelijk weer in Hulshorst. Tussen de bomen is er natuurlijk weinig wind, en zodra de zon dan doorbreekt is het meteen lekker weer.  Omdat het af en toe ook nog wel eens bui valt, is het lekker groeizaam weer. Alles schiet omhoog, de groentetuin van Danielle, het gras dat we dit voorjaar hebben gezaaid en het onkruid.  Dat laatste is dan even minder, en levert het nodige werk op.

De composthoop doet het ook erg goed, prima compost dit jaar. En omdat de zandgrond nog wel de nodige voedingsstoffen kan gebruiken, slinkt de composthoop zienderogen.  Als we in dit tempo door gaan, is de composthoop na de zomer helemaal weg.  Omdat de composthoop pas een half jaar ligt, is het composteren eigenlijk nog niet helemaal voltooid.  We zijn dan ook al aan het nadenken over een indeling dat we de composthoop 2 jaar kunnen laten rusten en dan past gebruik.  Dat betekent dat er 3 hopen nodig zijn, 1 composthoop die opgebouwd wordt, 1 in rust en 1 die gebruikt wordt als compost. Is nog even een puzzeltje qua ruimtegebruik.

Genoeg te doen dus nog. Maar omdat ik vanwege de buien buiten niet kan schilderen, vermaken we ons weer met andere zaken.  Bovendien is het heen en weer slepen van compost niet verkeerd voor de conditie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten