Analytics

zondag 12 juni 2016

Zomer in Hulshorst 1 - warm en droog

Schreef ik de vorige keer nog over 'groeizaam weer',  inmiddels kunnen we hier wel een flinke buitje regen hebben.  Twee prachtige weken gehad, en waar het in de rest van Nederland en Europa met bakken uit de lucht gekomen is, hebben we hier nog geen druppeltje regen gezien.  Het weiland kan wel een buitje hebben dus.

Dat grote verschil bleek ook vorige week toen we met de intern opdrachtgevers van het HWBP in Zeeland waren.  In Hulshorst was het meer dan 25 graden, in Cadzand in Zeeuws Vlaanderen stonden we in de mist en regen bij een windkracht 6 op de dijk te bibberen. Wel mooi om te zien overigens, want het komt wat meer in de buurt van de omstandigheden waar de dijk voor is aangelegd.De laatste twee weken veel externe sessies gehad. Met de intern opdrachtgevers naar Zeeland. Nadenken over het HWBP van de toekomst in de tolhuistuin in Amsterdam, en tot slot de kennislezing van het Minsterie van IenM.  Daar had men het CPB gevraagd om het innovatiebeleid van het departement eens te beschouwen.   Erg leuk, omdat het HWBP als een van de twee goede voorbeelden werd aangehaald, samen met de zelfrijdende auto.

Op dezelfde bijeenkomst werd ook de nieuwe strategische kennis en innovatieagenda van het departement onthuld.  Hierin hebben de innovatieagenda van RWS en het beleidskader innovatiegericht inkopen een prominente plek.  Allemaal producten waar ik bij betrokken ben geweest, en het geeft dan ook veel voldoening als het CPB die allemaal benoemd als goede voorbeelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten