zondag 25 juni 2017

Eindelijk water

Sinds vorige week is er eindelijk genoeg water op de Klarenweg. Na twee jaar gedoe met leidingwater, een veel te lage waterdruk en een waterleverancier die er vooral niets aan deed, hebben we sinds een week onze eigen drinkwaterbron.  Met dank aan Nathan en Jaap Wim Koelewijn die ons top geadviseerd heeft en tot onze verassing ook zelf de bron kwam boren. Was wel erg gezellig.

De grondwaterbron draait als een zonnetje.  Leidingen naar de weilanden liggen er in, en ook zijn we de leiding naar de tuin aan het vervangen.  Het waterpeil van de vijver is alweer op maximumniveau.  Uitdaging voor de komende weken is om gras te laten groeien op plekken waar het nu niet meer staat. Maar wat wil je ook na 3 maanden geen regen.   Na een week sproeien zie ik in ieder geval het gele gras alweer groen worden en zie je dat er gras groeit. Dus dat biedt perspectief.

Bij het boren van de grondwaterbron bleek ook dat de brandkraan bij ons huis niet werkt. Logisch want die heeft ook geen waterdruk. Vitens wees natuurlijk weer lekker naar een ander, want stel je voor dat ze iets gaan doen.  Nu de gemeente er maar achteraan gestuurd, want die moeten zorgen dat de brandweer hun werk kan doen.  Ik ben benieuwd of daar iets uit komt.

Wij hebben in ieder geval genoeg water nu. Het gras is er blij mee, en met vijf minuten blaas ik nu het zwembad voor de kinderen vol. Ook de sproei-installatie in de tuin draait als een zonnetje. En voor het weiland hebben we een flink waterpistool gekocht.  En nu sproeien maar.  Het is trouwens wel koud zo diep onder de grond, want het water is 10 graden dat uit de slang komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten