Analytics

woensdag 26 juli 2017

Stilte op het blog

Het is stil op het blog.  En dat heeft een hele praktische reden. Het internet op de Veluwe hapert.  En dan kan Minister Kamp wel van alles roepen over internet als basisvoorziening om snel punten te scoren.  Hier liggen nog steeds koperkabels uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. En die zijn inmiddels wel versleten en dus gaan ze stuk.


Zo ook enkele weken geleden.  Weg internet. Gelukkig constateerde de tweede ploeg van KPN dat de kabel stuk was, dus dat is al beter dan de 12 bezoeken die men begin dit jaar nodig had.    De oplossing was wel een verassende.   Er bleek nog een tweede aansluiting in het huis te zijn, omdat het pand vroeger gesplitst is geweest.   Dus modem en router opgehangen en weg was men weer.


Leuke oplossing, maar ik kom nu wel 2x twintig met tekort op mijn LAN-kabels door deze grap.   Dus voorlopig alles via Wifi wat ook de stabiliteit niet ten goede komt. Inmiddels komen ook op de nieuwe ader al wat fouten door.  Want als de ene ader stuk is, zullen daarna ook de andere aders aangetast worden. Dus het is weer spannend hoe de verbinding zich zal houden de komende maanden.


Goed nieuws is dat er inmiddels berichten zijn over het glasvezelproject op de Veluwe. Na de vakantie gaat de werving starten en bij voldoende aanmelding gaat begin 2018 de schep de grond in. Ik heb mij al aangemeld als ambassadeur, want die minimale deelname van 50% gaan we bij ons in de straat natuurlijk halen.  Dan zijn we in 2018 van de oude kabels af, en ligt er een nieuwe strakke glasvezelinfrastructuur.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten