Schreef ik enkele weken geleden dat we eindelijk water hadden. Het heeft nog wel wat voeten (eigenlijk scheppen) in de aarde voordat we project ook echt hebben afgerond. Nadat de bron klaar was, kwamen de leidingen en de kranen.
Inmiddels hebben we de paarden en de stallen over gezet op bronwater. Bij de vijver is een nieuwe kraan geplaatst zodat we eenvoudig de vijver kunnen bijvullen als er veel verdamping is. Verder hebben we bij het huis nu twee kranen naast elkaar. Een met leidingwater en een met bronwater. Met een korte tuinslag kan ik de kranen door lussen, zodat als de bron het toch eens niet doet, we de stallen gewoon van water kunnen voorzien. Uiteraard hoop ik deze oplossing de komende twintig jaar niet nodig te hebben.
De tweede slang is die voor de weilanden. Die is ingegraven en de kranen werken. Inmiddels hebben de weilanden de eerste sproeibeurten gehad. Sproeikop is nog niet helemaal zoals ik het graag zie.
De derde is het omzetten van de sproei-installatie. Bij het testen blijkt dat de sproei-installatie op de grondwaterpomp prima werkt. Dus de problemen die we hadden kwamen uit de lage waterdruk in de waterleiding. Dat is een meevaller. Een sproeikop blijkt wel echt kapot, dus die moet vervangen worden. Verder is de grondwaterpomp zo sterk dat een aantal sproeikoppen de buitenmuur en de ramen staat te beregenen. Die sproeikoppen hebben we verplaatst. De leiding van de grondwaterpomp naar de sproei-installatie, zit op de laatste 10 meter na in de grond. Halverwege een kraantje gemaakt zodat we zwembad kunnen vullen. Tenslotte moeten we nog even broeden op de aansluiting van de leiding op de sproei-installatie. De sproei-installatie bestaat uit drie vakken en heeft dus ook drie slangen. Op dit moment koppelen we de slangen even op en af. Dat werkt prima, maar er zijn vast betere oplossingen. Daar kunnen we nog even over nadenken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten