zaterdag 4 november 2017

Zolderkamer 10, eind in zicht

Het einde van de bouw van de zolderkamer komt in zicht. Deze week de laatste wanden, kozijntjes en kastdeurtjes geverfd.   Ook zit het behang op de muur, en zijn vervolgens alle dozen van de electra geplaatst en mooi afgewerkt. Wat ziet een zolder er dan opeens anders uit.

Vrijdag is oma de hele dag bezig geweest om het nieuwe bed van Hosanna af te maken. Er staat nu een kasteel midden op zolder. Het is echt prachtig geworden.

We schieten dus lekker op. Op dit moment is opa druk bezig om het bureau van Hosanna te maken, dat wordt een vast bureau tussen twee wanden.  Als dat klaar is hebben we het boren en zagen gehad.

We hebben nog een aantal grote klussen voor de boeg. Allereerst het leggen van de tapijttegels.  Die wilden we al voor de geluiddemping naar de benedenverdieping, maar ze blijken nu ook nodig omdat de ruimte zo is dat hij aardig galmt. Daar kan het tapijt mooi op dempen.  Verder kunnen we nu de deur aflakken en inhangen, en tenslotte moeten er lampen uitgezocht worden. Dus dat wordt een dagje shoppen.   En dan kan de verhuizing beginnen.

Daarmee zijn we er nog niet.  Voor het trapgat is de stucadoor bestelt. Als die lang geweest is kan het trapgat op nieuw gesaust worden, en dan is het ook aan die kant een kwestie van afwerken. Trapleuning erop, plintjes er weer tegenaan en dan zijn we klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten