Analytics

woensdag 31 januari 2018

Winter 2018 in Hulshorst - 2 -Is het nu herfst, winter of voorjaar


De afgelopen weken leek het wel of we de winter, herfst en het voorjaar in 2 weken langs gehad hebben. De storm met windkracht 10 was bijzonder, een flinke herfststorm met voor ons een tweetal omgevallen bomen en daarnaast nog behoorlijk wat takken. Na drie dagdelen zag en sjouwen hebben we alles weer opgeruimd, wel loopt inmiddels het gesprek waar het 2e houthok moet komen, want het grote hok is helemaal vol. Voorlopig valt er genoeg te stoken.

Winter is het ook geweest, met buien en door de wind lage gevoelstemperaturen. En tegelijk is het soms ook zomer.  12 graden en windstil geeft in het bos al snel een voorjaarsgevoel. Het gras groeit ook al, de eerste bloembollen steken al boven de grond uit.  De paarden zijn al in het weiland geweest, terwijl we de weilanden nog zomerklaar  moeten maken, en sommige stukken nog bladvrij.  Herst, winter en voorjaar door elkaar heen.

Thuis zit iedereen weer in school en werkritme.  Januari is wel de verjaardagenmaand met Johan en Elise, en de nodige verjaardagen in de familie. Gezellig dus, maar de tijd vliegt zo wel door je vingers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten