Analytics

zondag 13 mei 2018

Voorjaar 2018 in Hulshorst - 3 - het lijkt wel zomer

Het was de afgelopen weken niet moeilijk om een vakantiegevoel te ontwikkelen.  Heerlijk zomers weer. Meivakantie, waardoor de kinderen lekker thuis waren en er ook veel toeristen in de omgeving zijn. En ook op het werk was het relatief rustig, zodat ik behoorlijk wat vanuit huis kon werken.  Op tijd beginnen volgens tropenrooster zodat het tweede deel van de dag echt voor het gezin was.

Het strand in de buurt hebben we de afgelopen weken regelmatig bezocht. Heerlijk, en met al het Duits en Engels om je heen zit je ook zo in de vakantiemodus. En dat op nog geen 10 minuten fietsen van het huis.

De meivakantie is ook voor de kinderen omgevlogen.  Druk geweest met spelen bij familie en logeren bij oma.  Een dagje naar de Julianatoren. Alles bij elkaar opgeteld stond de agenda behoorlijk vol en hadden de kids een druk programma. Hosanna is ook met paardrijlessen begonnen, en je ziet haar ervan genieten en vooruit gaan. Leuk om naar te kijken.

In de tuin groeit alles met de dag.  Het ingezaaide gras groeit goed, hier en daar moet er even wat onkruid tussenuit gehaald worden.  Rondom de longeerton stonden nog wat brandnetels, maar met iedere dag een uurtje klussen zijn die nu ook weer verdwenen.  Paarden genieten van de weilanden, en met de sproeiinstallatie groeit het gras nu harstikke goed.

Morgen beginnen de scholen weer.  Het laatste blok tussen meivakantie en zomervakantie. Altijd een blok wat ook zo voorbij is, met zaken als schoolreisjes en avondvierdaagse tussendoor.  Het is wat dat betreft een heerlijke tijd in Hulshorst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten