Analytics

zondag 17 juni 2018

Voorjaar 2018 in Hulshorst - 4 - wisselende junimaand

Na een mooie meimaand is juni een beetje een kwakkelmaand in Hulshorst. Koud is het niet, maar er hangt veel bewolking en af en toe valt er een beetje regen. Groeizaam weer dus, en dat is te zien.  In het weiland staat het gras tot aan mijn middel te bloeien. De eerste aardbeien en rode bessen kunnen we al plukken.  Ook hebben we de heg maar eens gesnoeid, want die was een halve meter breder geworden, als de boel weer netjes in blad staat, is de andere kant aan de beurt.

De junimaand lijkt wel om te vliegen. Schoolreisjes, informatieavonden voor volgend schooljaar, juffendag, avondvierdaagse, fancy-fair enzovoorts.  Dus genoeg te doen iedere week. Leuk voor de kinderen. Leuk voor de kinderen, maar wel puzzelen met de tijd en de agenda voor papa en mama.

Rondom het huis vorderen we ook rustig aan met de klussen. Op de kamer van Johan hebben we een rolluik voor het raam laten zetten.  Dat scheelt op warme dagen een graad of vijf in zijn kamer, en komende winter zal het er ook een stuk minder koud zijn.  Ook hebben we voor alle ramen horren besteld, die volgen binnenkort. Weer een aantal zaken van de bucket-list.

Voor de vakantie wil ik kijken of we nog een tweetal raamkozijnen kunnen schilderen, dan is dat klaar voor dit jaar.  En daarnaast hebben we rondom het weiland nog een aantal klussen die we willen uitvoeren.  Er staan nog wat oude stonken die ik wil uitgraven en we willen graag licht in de longeerton, zodat er komende winter ook 's avonds met de paarden gewerkt kan worden. Genoeg te doen dus nog in Hulshorst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten