maandag 25 juni 2018

Voorjaar 2018 in Hulshorst - 5 - laatste weken

De zomervakantie werpt zijn schaduw vooruit in Hulshorst.  Je merkt dat het schooljaar op zijn einde loopt.  Juffendag, fancy fair, enzovoorts.  Iedere week is er wel wat. Dat geldt ook voor de omgeving, want je moet toch wat doen om alle toeristen bezig te houden.  In Nunspeet en op het Hulshorsterzand is het op sommige dagen gewoonweg druk. Gelukkig is het maar tijdelijk, en veel dorpsgenoten moeten er ook van leven denken we dan maar.

Deze week de avondvierdaagse gelopen met de kinderen. Leuk en gezellig, en je merkt ook dat je steeds meer andere ouders gaat kennen.  Dat blijkt ook op de informatieavond voor school. Veel dezelfde papa's en mama's.

Door de avondvierdaagse thuis iets minder kunnen doen.  Wel hebben we de trapleuningen afgemonteerd, en dat project is nu (eindelijk) helemaal klaar.   Ook de sleuf om de waterslang naar het weiland nog een stuk in te graven licht er nu.  De kraan gaat onder de grond in een kist.  Zo voorkomen we dat iemand erop gaat staan, en het beschermd ook wat tegen weersinvloeden.

Tenslotte hebben we deze week (tijdens de avondvierdaagse) een aantal aalbessenstruiken ontdekt op loopafstand van ons huis.  Eergisteren een eerste kom geplukt samen met Johan. Een mooi wandelingetje voor hem, en gezond fruit voor ons allemaal.  Als je goed om je heen kijkt, kan je een hoop uit de natuur halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten