zondag 6 januari 2019

Winter 2019 - 1 - kerstvakantie

De kerstvakantie zit er alweer bijna op.  Wat hebben we genoten met de kinderen.   December was een drukke maand, dus het was goed om even tijd te hebben voor elkaar en voor de familie. Beide kerstdagen bij onze ouders geweest, en op oudejaarsdag hebben we de 'oude oma's' bezocht. 

In de kerstvakantie zijn we ook met Buddy naar de manege geweest.  Dat was geen succes.  Buddy maakte zich op de manege zo druk dat hij totaal niet te hanteren was.  Zelfs aan de longeerlijn had de instructrice moeite met hem, dus na 10 minuten hebben we Hosanna van hem afgehaald. Hij was zo bezig met zijn omgeving en de andere paarden. Het heen en weer rijden met de trailer ging wel heel goed, maar Buddy was totaal bezweet toen hij weer thuis was.   Voor ons een uitdaging om Buddy te gaan leren dat hij zich op een andere locatie niet zo druk moet maken.

Een week later heeft Hosanna overigens heerlijk gelest op een les pony.  Je ziet haar vooruit gaan. Galop met één hand in de lucht wordt al druk geoefend. Het ruiterpaspoort is binnen.  Voor het rijden van de proefjes zijn nu de letters en figuren nog even een uitdaging,  maar verder kan ze dit prima.

In de kerstvakantie hebben we ook tijd genomen om leuke dingen te doen.  Heerlijk uit eten geweest bij Kok Expirience in Harderwijk.  Top eten, en 's avonds is de indoor-speeltuin alleen voor het restaurant beschikbaar, wat betekende dat het veel minder druk is. Ook Johan kan dan lekker spelen zonder omver gelopen te worden.   En wij hebben heerlijk 3 uurtjes getafeld terwijl de kinderen druk aan het spelen waren.

Als afsluiter van de vakantie zijn we lekker naar het zwembad geweest. Door alle waterpokken en buisjes was dit weer voor het eerst in weken dat iedereen mocht zwemmen. Heerlijk genoten in Nunspeet.

Als afsluiter van de kerstvakantie hebben we de verjaardag van Johan gevierd. Daarmee start ook het verjaardagen Seizoen.  Over twee weken Elise en weer twee weken later Danielle.  Van de kerst naar het feest.  Een leuke en drukke tijd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten