zondag 6 januari 2019

Terugblik op 2018

 2018 is voorbij.  Weer een jaar achter de rug.  Een jaar zonder grote 'life-events' maar toch een jaar waarin heel veel is gebeurd. Allereerst het gezinshuis. Dat heeft in 2018 een mooi stabiel jaar gedraaid.  Natuurlijk met drukke en minder drukke momenten, maar we hebben een stabiele basisbezetting.

2018 was ook het jaar waarin we mochten genieten van het opgroeien van de kinderen.  Johan die van baby echt een lekker pratende peuter is geworden.  Gisteren mochten we vieren dat hij 2 jaar oud is geworden.  We genieten elke dag van hem.

Voor Elise was 2018 best een druk jaar.  In 2017 kwamen we er achter dat ze minder goed hoorde en hebben we buisjes laten plaatsen.  In 2018 zijn we op de peuterspeelzaal en bij logopedie druk geweest om haar weer bij te spijkeren.  Zowel de testen in september en november lieten zien dat ze weer binnen de bandbreedte van de leeftijdgenootjes zit, dus we hebben de doelstelling om haar voor de basisschool bij te spijkeren gehaald.

Na de kerstvakantie is het zover, dan gaat Elise naar de basisschool. Ze vraagt er al maanden om. De laatste dag op de peuterspeelzaal is er afscheid genomen van haar en een ander meisje.  Zij beginnen volgende week bij 'juf Jolien'. Elise kan er niet op wachten en vraagt iedere avond of morgen de vakantie afgelopen is.

Voor Hosanna was 2018 het jaar van de overgang naar groep 3. In maart kwam er een einde aan de zwemlessen met het halen van diploma B.  Nu is het wekelijkse ritje naar de manege in Nunspeet voor haar paardrijles.  Verder is het de zomer vooral lezen, lezen, lezen.  Hosanna heeft het naar haar zin in groep 3, maar ze moet wel aan het lezen trekken. Ook volgend jaar blijven we weer door oefenen.

2018 was ook het jaar waarin het Glasvezel dat zou komen niet kwam.  Er deden zoveel recreatieparken mee, dat het ontwerp over moest.  We staan nu in de planning voor september 2019.  Iets om naar uit te kijken voor volgend jaar.

Het jaar 2018 was een stabiel jaar.  Met mooie momenten en volop genieten van de kinderen.  Iedereen is gezond.  Dat is bijzonder want op het werk heb ik van dichtbij ervaren hoe anders dat kan zijn.  We mogen Hem dankbaar zijn dat we een mooi jaar achter de rug hebben. Op naar 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten