zondag 28 april 2019

Voorjaar in Hulshorst 2019 - 2 - Na zon komt regen


Deze week was er eindelijk regen, en wat had de grond het nodig.  Het droge jaar 2018 is nog zichtbaar op de Veluwe. De tuin is droog en toen het vorige week even warm werd, zag je in 1 dag al het gras van groen naar gelig verkleuren.  Er is dan ook al flink gesproeid dit voorjaar, maar de buiten van deze week zijn toch het beste medicijn.

Voor de kinderen is het meivakantie.  Zij moesten deze week nog naar school, maar hadden vrijdag wel de koningsspelen.   En gisteren natuurlijk Kongingsdag.  We zijn in Nunspeet, Harderwijk en Hulshorst geweest, en iedereen heeft zich prima vermaakt.

We krijgen binnenkort ook een nieuwe vijverinstallatie.  Na 3 jaar toch geconstateerd dat de vijver te vroeg in het jaar groen wordt en dat dan ook blijft.  Dit belemmerd de plantengroei en het uitzicht is ook niet al te mooi. In het paasweekend is bij het vijvercentrum Apeldoorn de offerte definitief gemaakt.  Ik blijf nog steeds een gevoel houden dat we straks een soort wildwaterbaan creëren als ik naar de debieten en de dikte van de leidingen kijk.  Maar als je door rekent wat de vijver met een inhoud als de onze nodig hebt, komt je toch wel op een dergelijke installatie uit.  Ik ben benieuwd.

We zijn ook in afwachting van ons ponykarretje.  Die moet ook de komende tijd geleverd worden.  Tussen al het werk door zijn we ook aan het kijken naar een passende mencursus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten