maandag 1 april 2019

Gezinshuis 26 - verandering op komst -2

In mijn vorige blog schreef ik dat er verandering op komst is in het gezinshuis.  We zijn inmiddels een aantal weken verder en langzaam wordt e.e.a. duidelijk.

Allereerst gaat één van onze kinderen uitstromen. Waarheen en wanneer blijkt nog best een puzzeltje te zijn. Er zijn allerlei wensen, en die probeer je te passen op de mogelijkheden die er zijn.  Welke plaats, welke locatie, past dat met de huidige bewoners.  Is er plek vrij of komt er plek vrij, en wanneer is dat dan?  Best een ingewikkeld proces, en lastig om in te schatten hoe snel dat allemaal nu gaat lopen.

Daarnaast zijn wij aan het terug kijken op 3 jaar gezinshuis.  Hoe ging het?  Hoe is de samenwerking met de zorgaanbieder gegaan en wat betekend dat. Wat vindt de zorgaanbieder en willen zij ook door, en zo ja tegen welke voorwaarden?  Belangrijke vragen en ook nuttig om hier de tijd voor te nemen.

En tenslotte komen er al nieuwe kansen langs.  Partijen die willen praten omdat men zaken wil doen met ons.  Nieuwe kansen die langs komen, en ook ouders die een plekje zoeken voor hun kind.  Dat laatste is nog wel lastig. Want omdat je niet weet wanneer de gezinshuisplek vrij valt, kunnen we ook nog niet concreet aangeven hoe nu verder.  Maar het feit dat we nu al zoveel reacties krijgen, geeft wel het vertrouwen dat we de ruimte die nu vrij valt ook weer op kunnen vullen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten