Analytics

dinsdag 24 oktober 2023

Vakantie 2023 - slot

Wat een heerlijke vakantie hebben we gehad in ItaliĆ« en Oostenrijk.  In een serie van blogs (eerste blog hier) hebben we de lezers laten meegenieten.  De laatste dag was een mooie rit vanuit Oostenrijk naar huis.

Opvallende zaken.  Grenscontrole tussen Oostenrijk en Duitsland.  We hebben het er wel eens over dat het ook in Nederland nodig is om dat weer te doen.  Consequentie is dus wel >30 minuten wachttijd als je de grens over wil.  Die hadden we niet ingecalculeerd.

In Duitsland hebben we op de A3 in een werkvak gereden dat 80 km langs is.  Dat is nog wel eens wat anders dan werkzaamheden in Nederland, waar maximaal 4 km de norm is.  In combinatie met een snelheid van 80 km/u ben je dan een uur lang in een werkvak en 4-0 fasering aan het rijden. Fantastisch om te zien.

Wat ons ook opviel waren de christelijke uitingen in ItaliĆ« en Oostenrijk. Kerken die gewoon open en toegankelijk zijn. Kapelletjes en symbolen langs de weg, soms middenin de natuur.  En iedereen blijft er vanaf.  Zo heerlijk dat dat nog kan.  Dat bidden we ook ons land toe.

Zo komt er een eind aan deze vakantie.  De volgende korte trip is gepland. Eind dit jaar gaan we nog enkele dagen met de kinderen richting Disneyland Parijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten