Analytics

zaterdag 12 augustus 2023

Vakantie 2023 - 1

Het zit er weer op, de zomervakantie van 2023, 3 weken Italië met enkele dagen Oostenrijk. Wat hebben we een mooie en bijzondere reis gehad.

Op de eerste dag hebben we een hele natte reis gehad naar Verona.  Vanaf Arnhem tot aan het Gardameer heeft het alleen maar hard geregend. Daardoor konden we niet zo vlot opschieten als we gedacht hadden.

In Castel d'azzano hebben we in een prachtig hotel gelogeerd.  Even lekker gezwommen en daarna buiten gegeten. Dat bleek achteraf het enige droge uurtje van de dag te zijn. Want eenmaal uitgegeten werd de lucht steeds dreigender. 

Die nacht kwam het beruchte onweer bij het Gardameer over, met de hagelstenen.  Omdat we op de bovenste verdieping sliepen, klonk het alsof er brokken steen vielen op het dak.  Er was dan ook wel enige paniek in het hotel, veel mensen liepen en renden over de gang.  Na een klein half uur met hagel en heel veel wind was alles plotsklaps weer rustig.  De volgende dag bleek dat de boom waar we onder stonden onze vakantie heeft gered.  Eén forse deuk in de vooruit, maar na overleg hebben we de keuze gemaakt om daarmee wel verder te rijden.  Om ons heen waren veel auto's, tuinen en ruiten volledig kapot.

In Toscane hebben we een heerlijke week gehad op park Hu Albatros, met een bezoek aan Pisa op de vrijdag.  Prachtig weer, wel een hoop Nederlanders op het park, af en toe vergat je dat je in Italië was.

Na een week zijn we verder gereisd naar de regio Venetië.  Op een van de strandeilanden hebben we een week op Union Lido gestaan,  één van de grootste campings van Europa en de eerste 5-sterren camping in Italie. Wat een zwembad, wat een prachtig strand en wat een hoop te doen. Later meer hierover.  Uiteraard hebben we ook Venetie bezocht.  Later in een aparte blog meer details

De laatste dagen hebben we in het Zillertal in Zell am Ziller gelogeerd. Naast de ski-liften.  Heerlijk rodelen en een dagje wandelen. Dit als afsluiting. 

Na een (gelukkig droge) terugreis zijn we dit afgelopen donderdag weer thuis gekomen. De komende weken  in dit blog meer posts over onze vakantie




Geen opmerkingen:

Een reactie posten