zaterdag 9 oktober 2010

Het nieuwe regeerakkoord en het Ministerie van Transport en Milieu?

Het begint er nu toch echt op te lijken dat de komende week het Kabinet Rutte op het bordess zal staan. Na een aantal spannende weken, met het hoogtepunt het CDA-congres (volgens vrienden spannender dan een voetbalwedstrijd ;) ) gaat is er na ruim een half jaar weer een missionair kabinet dat kan gaan regeren.

Inmiddels is ook het regeerakkoord door ieder grondig doorgenomen en Verkeer en Waterstaat lijkt er goed uit te komen. We krijgen er een stukje ruimte (het meeste gaat naar de provincies) en milieu bij zoals het nu lijkt. Een flinke impuls voor wegen en OV en het beleid van Markt tenzij wordt doorgezet.

Water krijgt relatief weinig aandacht in het regeerakkoord Dat kan zijn omdat het huidige beleid wordt doorgezet, maar dat zullen we dus moeten gaan zien het komende jaar.

De combinaties van al die ambities is ook heel spannend. Meer geld voor wegen en OV, maar tegelijkertijd een flinke taakstelling. En dat terwijl we ook dit jaar al een recordomzet aan projecten en € wegzetten als Rijkswaterstaat. Ik ben heel benieuwd hoe we dat in de toekomst vorm gaan geven, kansen voldoende zeg ik maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten