zaterdag 25 april 2015

Drukke weken in het waterdomein


Het zijn drukke weken, zowel privé als op het werk.  Inmiddels ben ik redelijk ingewerkt in mijn nieuwe functie als teammanager Kennis en Innovatie bij het Hoogwaterbeschermingsprogramma.  Leuk team, inspirerende mensen en een uitdagend programma. Het hoogwaterbeschermingsprogramma moet slimmer, sneller en goedkoper, en dat in een alliantie tussen Rijkswaterstaat en de Waterschappen.

Afgelopen donderdag voor het eerst kennis gemaakt met het voor mij nieuwe deel van de alliantie, de waterschappen.  Op de dijkwerkersdag, een gezamenlijke netwerk- en inspiratiebijeenkomst voor mensen van HWBP-2 en het nieuwe hoogwaterbeschermingsprogramma.  Grote opkomst, goede en inspirerende sessies, maar misschien zijn we nog wel een beetje lief voor elkaar. En gaan we daarmee onze doelen halen? Leuke gedachten om de komende tijd in het achterhoofd te houden.

Doe ik dan helemaal niets meer aan innovatiegericht inkopen? Jawel hoor.  Komende week staat er weer een interne Rijkswaterstaat presentatie op het programma, ook zijn er contacten met de Belastingdienst en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.  En natuurlijk is slimme en innovatiegericht inkoop een middel om de doelen van het hoogwaterbeschermingsprogramma te realiseren.

Ook rondom de Afsluitdijk zijn er ontwikkelingen.  Zie onderstaande figuur.  Binnenkort horen en zien jullie hier vast meer over. Nog even geduld.