zondag 30 augustus 2015

Landen in Hulshorst - 7


Keuken, keuken, keuken. De komst van de keuken werpt zijn schaduw vooruit.  Na het slopen van de oude bar hebben we in de dag of twee de nieuwe tussenmuur geplaatst.  Daarmee krijgt de woonkamer en de keuken opeens ruimtelijk zijn definitieve vorm.

Het belangrijkste voor de komende weken is het leidingwerk. Gisteren is de loodgieter langs geweest. We hebben afspraken gemaakt over het verplaatsen van de verwarming en het leggen van nieuwe gasleidingen. Afgelopen woensdag was de elektricien op bezoek.  We krijgen een nieuwe meterkast met flink wat nieuwe groepen, en we weten welke bekabeling we moeten trekken vanuit de meterkast naar de keuken.

We hebben ook antwoord op de vraag waarom je 5-pits kookplaten meestal in de gas-variant zien.  Dat heeft met de capaciteit van de je stroomaansluiting te maken.  Prachtig zo'n  vijf pits inductiekookplaat. Totdat je erachter komt dat je je aansluiting ervoor moet uitbreiden en je een nieuwe kabel nodig hebt. Dat is een dure business als ook de kabel vervangen moet worden. Conclusie, we gaan weer lekker op vijf pits gasformuis koken.  Het aanpassen in de keuken was nog even puzzelen, omdat we gas-op-glas wilden, maar dat lijkt nu ook gelukt te zijn.

Qua bewoners hebben we een wissel in de bezetting. Afgelopen week is Buddy gearriveerd. Een B-pony voor Hosanna én Elise straks, en natuurlijk als weide-maatje voor Simba.  Bonnie is woensdag weer terug gegaan naar manege Vermeer in Bunschoten. Gisteren hebben Danielle en Hosanna voor het eerst gereden met Buddy.  Met opzadelen en poetsen was het één brok ongeduld, maar eenmaal in het bos ging het allemaal prima.  Echt genieten, want dit had in Bunschoten nooit gekund.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten