maandag 31 augustus 2015

Gezocht: Potentiële innovaties en nieuwe kennis voor het HWBP


Afgelopen week verschenen en er hier en daar weer artikelen dat de overheid geen ruimte biedt voor innovatie.  O.a. in de Cobouw, zie hier.  Blijkbaar is het nog komkommertijd.

Hoe anders is de werkelijkheid. Er wordt continu gezocht naar innovaties om zo zuinig mogelijk met belastinggeld om te gaan.  Met wel met goed uitgewerkte voorstellen, waar ook een goede business case bij zit.  En vaak ontbreekt een van beide.  Een technisch goed uitgewerkt idee zonder business case,  of een goed verhaal zonder technische onderbouwing komen we regelmatig tegen.

Bij Rijkswaterstaat is er via de servicedesk zakelijk altijd de mogelijkheid om voorstellen te doen.  Specifiek voor het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), is recent weer de kansenscan gestart. Als er slimme oplossingen zijn om het Hoogwaterbeschermingsprogramma slimmer, sneller en goedkoper te realiseren, dien deze dan nu in.

De werkelijkheid is ook dan er veel meer aanbod is, dan waar de overheid mee aan de slag kan gaan. En dat is ook goed, want dan kan de overheid selectief zijn.  Die selectie zou niet tot geklaag moeten lijden, maar tot het inzicht dat de innovatie blijkbaar niet goed genoeg was, en de energie om van daaruit weer door te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten