zondag 16 augustus 2015

Landen in Hulshorst - 6


Deze week zijn we na enkele weken rust gestart met het volgende fase in het project 'Hulshorst'. De keuken werpt zijn schaduw vooruit.  Was het toe nu toe vooral uitzoekwerk, meten, rekenen en onderhandelen met de keukenleverancier.  Deze week zijn ook de echte voorbereidingen begonnen, en dat is te zien in huis.

Na twee avonden slopen hebben we de oude bar van de keuken verwijderd. We hebben een degelijk huis gekocht, dat bleek ook hier wel weer. De bar was drie stenen dik, maar na twee avondjes 'geweld' ligt hij nu buiten.  Het blad van de oude bar is het een boomstam uit een stuk, dus die hebben we in zijn geheel bewaard, het blad kan misschien opnieuw dienst doen als tuintafel of zoiets in de toekomst.


Het huis ziet er zonder bar opeens een stuk groter uit, maar het gat in de vloer geeft wel een raar beeld. Gisteren hebben we bij Van Deuveren alle materialen gehaald voor de tussenwand, die gaan we deze week plaatsen.  Voorlopig hebben we wat dat betreft het sloopwerk even gehad.  Na het plaatsen van de tussenwand kunnen we aan de slag met het leidingwerk en de elektriciteit. Dat zal nog wel de grootste klus zijn, gelukkig geeft het minder stof dan slopen. We zoeken nog iemand die de meterkast kan uitbreiden overigens.

Ook boven deze week nog druk geweest met onze oude kastenwand, voor een groot deel staat hij, totdat ik constateerde dat er onvoldoende schroefjes bij zaten. Twee dagen zoeken op internet, maar ik heb ze hier gevonden en ze worden nageleverd.  Ook hebben we extra zenders voor de poort geregeld, zodat we die niet meer hoeven te delen.

Achter zijn we met kalk bezig geweest.   De paarden staan inmiddels op het derde weiland, en op het eerste weiland groeit het gras goed.   Het tweede weiland hebben we vrijdag gekalkt, en met de regen van vannacht zal dat nu in de bodem getrokken zijn, dus kijken of het gras daar nu ook een flinke groeischeut krijgt. Al met al doen de weilanden het goed, zoals het nu gaat rouleren de paarden in 9 weken over de drie weilanden.  Dit najaar willen we doorzaaien, zodat er minder mos en meer gras gaat groeien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten