zaterdag 16 januari 2016

Winter in Hulshorst 3 - we dokteren vrolijk voort

De ziekenboeg in Hulshorst wil nog niet leeg.  Ook in de tweede week van Januari was het weer raak.  Na Elise was het nu Hosanna die last had van haar oor.  Scheelt dat ze het zelf aan kan geven.  Dus opnieuw naar de huisarts die bevestigde dat het ooronsteking is.

Groter was begin deze week de zorg om Simba.  Hij was fors afgevallen in de week van oud- en nieuw door stress vanwege het vuurwerk in de verte.  Oud en nieuw hadden beide paarden bijna niet gegeten.  Toch bleef hij ook in het nieuwe jaar afvallen en begon flink te knoeien.  Zand of tanden zijn dan logische kwalen.

Het zand viel al snel af (mestonderzoek was goed), maar de de tanden was een ander verhaal. De dierenarts heeft hem flink onder handen genomen.  Ben er zelf niet bij geweest, maar de schuur stonk naar het slachthuis, voorlopig zullen we daar wel geen muizen hebben. Dit waren de boosdoenersWe zijn inmiddels vier dagen verder en het knoeien met voer is al een stuk minder. Ook het 'vetmestideet'  van bietenpulp, luzerne en slobber wat hij nu extra krijgt slaat aan.  Hij is een flink stuk aangekomen. Voorlopig even zo door en dan vijn regelen om te voorkomen dat Simba de pan uit groeit.  Ook buddy is een aandachtspunt, hij eet alle kruimels van Simba mee terwijl het voor hem eigenlijk helemaal niet goed is.

Tot slot hebben we de eerste periode van vorst goed doorstaan. Alle waterleidingen hebben het gehouden. Deze week de blootliggende stukken van de waterleiding buiten nog geisoleerd en het leegloopputje nog een halve meter verder ingegraven.  Komende dagen matige vorst. Een kijken hoe dat gaat, aandachtspunt is dat we iedere dag Simba's mond moeten spoelen, dat moet toch met de tuinslag, dus daar wil ik nog wat op verzinnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten