woensdag 6 januari 2016

Winter in Hulshorst 2 - kerstperiode


De kerstvakantie bracht niet wat we ervan gehoopt hadden. De eerste week was Elise ziek. Flinke oorontsteking, gelukkig knapte ze met een kuurtje op.  Maar de 40 graden koorts en het iedere twee uur wakker worden hakte er ook bij papa en mama flink in.   De tweede week van de kerstvakantie was niet veel beter, met een opa die hoge leeftijd erg hard achteruit ging en begin deze week ook overleden is. Een kerstvakantie om snel te vergeten, de (kunst-)kerstboom is ook gesneuveld bij het aftuigen, misschien wel symbolisch voor deze kerstperiode.   Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

Was het dan helemaal kommer en kwel? Gelukkig ook nog wel wat van de voornemens uitgevoerd.    Op het werk heel veel zaken gearchiveerd, en omdat er toch nog wel wat gewerkt werd tussen kerst en oud en nieuw, hebben we enkele projecten nog wel flink meters gemaakt.

Thuis vooral wat praktische klussen gedaan die anders blijven liggen.  Lijstjes en schilderijen opgehangen.  In de slaapkamer waar we alle verhuisdozen hebben neergezet weer behoorlijk wat opgeruimd. En we hebben de schuur gereorganiseerd, waardoor hij nu weer 2x zo groot lijkt.

Inmiddels is het (eindelijk) iets van winter. Het vriest hier nu een graadje.  Gisteravond alle buitenleidingen afgekoppeld en leeg laten lopen om vorstschade te voorkomen.  De paarden hebben een cementkuip met water, daar kunnen ze voorlopig enkele dagen mee vooruit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten