Analytics

zaterdag 16 januari 2016

Er toe doen

Deze week was een week waarop je continu de bevestiging krijgt dat je werk er toe doet. Uiteraard weet je dat van jezelf.  Maar er zijn natuurlijk altijd periodes waarin het werk wat meer op de achtergrond plaats vind en minder zichtbaar is. Deze week was het werk juist heel erg zichtbaar.

Dat begon eind vorige week al met de start van de bestuurlijke consultatie voor het HWBP.  Een druk bezochte bijeenkomst in Den Haag, waar zowel Roald Laperre als de Deltacommisaris uitdrukkelijk aandacht vroegen voor Innovatie. De volgende dagen prominente artikel in de Cobouw (link artikel 1, link artikel 2). Het artikel over 'zorgen over capaciteit' heeft er al in geresulteerd dat er nagedacht wordt hoe we de instroom uit het hoger onderwijs omhoog kunnen krijgen.

Halverwege de week zat een dubbel hoogtepunt. Allereerst de presentatie van een nieuwe marktvisie voor de bouwsector. Prachtig initiatief, zijdelings bij betrokken geweest en intensief meebeleefd.  Goed om te zien hoe dit dan opgepakt en gelanceerd wordt. Komend jaar gaan we aan de slag binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma samen met onze partners om ook op dit vlak weer stappen te zetten.

Ook deze week. De herdenking van de Zuiderzeevloed in 1916.  Met in Spakenburg en in Marken grote herdenkingen. Ook op TV aandacht aandacht met een prachtig programma van de NOS over '100 jaar na de zuiderzeevloed.  Prominente rol voor Bas Jonkman en ook hier de Deltacommisaris als ambassadeur voor Innovatie. Ook een prominente rol voor de Afsluitdijk in dit programma. Daarmee hebben we mijn hele werkpakket wel zo ongeveer gehad.

Het was een mooie relevante week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten