zondag 24 januari 2016

Winter in Hulshorst 4 - Echt winter

Deze week werd het dan echt winter in Hulshorst.  Met twee nachten van -10 en -11 graden heeft het gevroren dat het kraakt. Binnen was en bleef het gelukkig lekker warm. Wel kun je nu merken dat we een aantal verwarmingen nog missen als gevolg van de verbouwing, waardoor de balans in het huis niet helemaal goed was.  Vrijdag stond de stukadoor op de stoep voor wat voorbereidende werkzaamheden, binnenkort komt hij terug voor het stukwerk. Daarna schilderen en dan kunnen de 2 verwarmingen die nu afgekoppeld zijn er weer op.

Buiten hebben we een week met emmers gesjouwd omdat we alle buitenleidingen leeg hadden laten lopen, en ook hebben we voor het eerst de pomp in de vijver gehad om de vijver open te houden. Eind van de week bleek dat we de week goed doorstaan hebben. Geen druppel lekkage toen we de buitenleidingen weer aankoppelden, en ook wel lekker dat we de paarden niet meer met emmers drinken hoeven te geven. De vorst heeft er ook voor gezorgd dat de paarden ook eens in hun stallen geslapen hebben, heb ik ze toch niet voor niets gekocht.  Grond buiten was zo hard en koud dat de stallen toch wel een aantrekkelijk alternatief werden.

We zijn de week geëindigd met de verjaardag van Elise. Wat worden ze toch snel groot, en wat is dit jaar weer om gevolgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten