zaterdag 12 augustus 2017

Zolderkamer 6 - Olie en verf

Na het plaatsen van de trap hebben de afgelopenw weken in het teken gestaan van olie en verf. Opa was op vakantie, dus de timmerwerkzaamheden op zolder lagen even stil.  De eerste uitdaging was om de trappen in de houtolie te krijgen. In de olie zat ook nog een grijskleurige whitewash voor een extra tint, dus de olien moest ook nog egaal gebeuren.   De eerste trap heeft een ochtendje gekost. Van boven naar beneden gewerkt, traptrede voor traptrede.  Met het olien van de onderkant liep het spul wel naar beneden i.p.v. omhoog, dus ik zag er uit als een oliewerker na de ochtend. Het heeft nog twee dagen geduurd om die grijstint er weer af te krijgen.


Twee weken later hebben we de tweede trap gedaan.  Inmiddels zat de routine er al in. Dus de snelheid lag al iets hoger. Uitdaging was wel om niet te knoeien, want eventuele druppels zouden op de trap eronder weer kringen kunnen veroorzaken.  Voor de zekerheid met plastic toch maar even alles afgeplakt.  En om dan  van onderaf de hoekjes en de onderkant van de traptreden te doen, is best een uitdaging.   Maar na twee dagdelen hebben we nu twee vuren trappen met een grijsblauwe tint erin. Het is nu al harstikke mooi geworden.


Na het olien heeft Danielle de anti-slip trips in de trappen geplaatst. Daarmee zijn we nu in plaats van een gladde open trap, een mooie nieuwe open trap die ook nog eens hartstikke veilig is.  Wat dat betreft hebben we een mooie slag gemaakt.


De volgende uitdaging waren de balken op zolder.  Na een halve dag schuren met de schuurmachine waren de balken mooi glad. Alles was wel geel van het stof en ik zag eruit als een marsmannetje.   Maar het schuren ging prima met de schuurmachine. Inmiddels zit na een middagje schilderen alle balken in de eerste laag grondverf. Ook weer een flinke stap gemaaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten