maandag 28 augustus 2017

Zomer 2017 in Hulshorst - 4 - nazomer

Deze week zijn de scholen weer begonnen en daarmee is de nazomer begonnen. Voor de kinderen overigens wel goed na zes weken vakantie. Hosanna was er echt aan toe.  Met het starten van de scholen beginnen ook de andere reguliere zaken weer. Zwemles, peuterzwemmen en babyzwemmen. Dus alle kinderen hebben weer hun vaste zwemmomenten.   Dat betekend overigens niet dat ze vinden dat er genoeg gezwommen wordt, want met name Elise is van mening dat er in het weekend ook nog wel vrij gezwommen mag worden.


Rondom het huis zie je ook dat de nazomer begonnen is.  De dagen worden korter, er is meer mist en het koelt 's nachts soms al flink af.  Ook kondigt de hersft zich al aan met een verdwaalde beukenoot of tamme kastanje die al uit de boom valt.  In de weilanden is trouwens nog weinig van de herfst te zien.  Het mooie weer in combinatie met de sproeiinstallatie levert nu gras op dat op sommige plekken echt een meter hoog staat.   Dus dat wordt nog wat om daar straks de eikeltjes tussenuit de zoeken.


Dit weekend zijn we wel een beetje verrast door het alternatieve plan voor de vliegroutes van Lelystad om Teuge te sparen. Stuur de vliegtuigen maar bij Hulshorst de Veluwe over.   We hebben nog niet scherp wat het hier gaat betekenen, dat zal heel erg afhangen hoe de vliegtuigen exact vliegen.  Wij zitten met onze boerderij pal achter de dorpskern. Als de vliegtuigen die mijden dan zou de overlast mee vallen.  Voorlopig wachten we even af wat er gaat gebeuren. Dit voorstel zou betekenen dat het MER en het luchthavenbesluit opnieuw moet, want daar zitten andere vertrekroutes in. Als dat allemaal aangepast moet worden zijn we wel weer even verder. Bovendien past het voorstel niet in de randvoorwaarden die door Ministerie en Alderstafel zijn gesteld. Vooralsnog dus wel bezorgheid, maar we gaan er vanuit dat de overheid vast houdt aan eerder gezette randvoorwaarden en genomen besluiten.       We hebben trouwens al genoeg vliegtuigen in de lucht hier, viel ons gistermiddag op toen we lekekr buiten zaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten