dinsdag 2 september 2014

Schrikken op zaterdagmorgen - leg je lot in niet handen van hulpverleners


Afgelopen zaterdagmorgen flink geschrokken. Een ritje naar de stort leek soepeltjes te verlopen. We waren vroeg en (waarschijnlijk door het slechte weer) er stond geen wachtrij bij de stort. Toch zijn we bijna de hele ochtend bezig geweest om daarna weer thuis te komen.  In de polder richting Zuidwenk werden we ingehaald door een auto die met zijn voorwielen de berm raakte. Dat leverde een flinke slippartij op, die vervolgens ondersteboven in de sloot eindigde.

De auto lag gelukkig niet helemaal op zijn kop, waardoor er nog 1 van de 4 portieren open kon. Samen met een aantal andere mensen die ons tegemoet kwamen konden we het portier open krijgen, waarna de inzittende zelf uit de auto kon komen. Verwondingen vielen mee, maar hij had wel een flinke klap op zijn hoofd gehad en was zeiknat.


Het is maar goed dat het zo is afgelopen, want op de hulpdiensten hoef je op zaterdagochtend niet te wachten.  Bel je 112, en vervolgens duurt het 45 minuten voordat er een verdwaalde agent ter plaatste verschijnt. Participatiesamenleving ok, maar dit gaat wel heel erg ver. Als iemand echt bekneld zit, verzuipt hij voordat er ook maar een hulpverlener aanwezig is.

Gelukkig liep het nu niet zo af, maar je schrikt er wel flink van als je voor je ogen een auto de sloot in ziet verdwijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten