donderdag 14 mei 2015

Eerste schetsen Icoon Afsluitdijk bekend gemaakt


Eind vorig jaar heb ik geschreven over het Icoon Afsluitdijk, een opdracht die vanuit Rijkswaterstaat aan Studio Roosegaarde is verstrekt.  Daarna is het stil geweest. Bewust om studio Roosegaarde de tijd en ruimte te geven om in alle rust aan het ontwerp van het icoon Afsluitdijk te werken.

Deze week was een bijzondere week voor de Afsluitdijk en voor mijzelf. De eerste schetsontwerpen van het icoon Afsluitdijk zijn gepresenteerd en het werken in stilte is daarmee doorbroken. Omdat ook het ontwerp rijksinpassingsplan voor de Afsluitdijk ter inzage is gelegd deze week, was de Afsluitdijk al veel in het nieuws, ter gelegenheid van dit moment is een nieuwe film over de Afsluitdijk gepresenteerd.
 


Maar terug naar het Icoon Afsluitdijk. Na maanden werk in stilte is het ontwerp deze week gepresenteerd aan de meest betrokken partners.  Die waren positief.  Ook zijn de eerste concepten voor het Icoon Afsluitdijk door Daan Roosegaarde en  Minister Schultz getoond in  DWDD. Leuk om de voorbereiding hiervan mee te maken en ook te zien hoe het resultaat in de uitzending dan is. Een bijzonder hoogtepunt dit jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten