zondag 11 oktober 2015

Herfst in Hulshorst 2


Het wordt kouder in Hulshorst en de blaadjes vallen van de bomen. Toch is de natuur ook in deze periode absoluut prachtig. Volgens mij hebben we nu in de tuin meer verschillende soorten paddenstoelen dan ik de afgelopen 30 jaar bij elkaar heb gezien.  En als overdag de zon schijnt en het windstil is (wat bijna altijd het geval is tussen de bomen), kan je nog steeds heerlijk buiten zitten.

Gisteren is de nieuwe meterkast geplaatst, dat betekende een halve dag geen stroom en daardoor ook geen verwarming.  Gelukkig konden om 12:00 alle bestaande groepen weer aan, en om 14:00 waren ook alle nieuwe groepen aangesloten.  Totaal nu 16 groepen op de meterkast met nog vrije ruimte voor 4 extra.  Het ziet er indrukwekkend uit allemaal.  Gezien de toestand van de oude meterkast ben ik blij dat dit gebeurd is, en bovendien werken nu ook alle stopcontacten voor de keuken die over 10 dagen komt, dus we zijn er helemaal klaar voor.

Ondertussen loopt ook nog de afhandeling van de verhuizing.  De race wie er het langst over kan doen gaat tussen KPN en de banken.  Het omzetten van een glasvezel naar een ADSL+ abonnement blijkt voor KPN erg moeilijk.  Past wel bij het beeld. Als het allemaal werkt bij KPN werkt het goed, maar ga niet iets veranderen of verhuizen, want daar kan men echt niet tegen.  Argenta en Aegon vinden het erg moeilijk om een spaardepot door te storten zodat deze weer aan de nieuwe hypotheek hangt. Nadat er eerst weinig gebeurde (behalve dat er 3x hetzelfde toetstemmingsformulier kwam), stond er deze week opeens geld op mijn priv√©rekening.  Dat was ook niet de bedoeling, dus maar weer terug gestort. Komende week nieuwe poging.  Tussenpersoon zit er na 2 maanden onzichtbaar te zijn geweest, sinds deze in ieder geval wel bovenop. Eens kijken of ze dat blijven doen totdat dit nu geregeld is.

Ben benieuwd welke organisatie het langst door blijft modderen. In december zitten we hier 6 maanden, hoop dan toch echt wel alle verhuisadministratie afgehandeld te hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten