vrijdag 16 oktober 2015

Werken aan de alliantie HWBP


Deze week stond in het teken van werken aan de alliantie HWBP. Veel externe optredens, ook op veel verschillende en mooie plekken in het land.

Afgelopen dinsdag in de trechter in Utrecht nagedacht over de alliantie HWBP. Wat betekent het om een alliantie te zijn tussen Rijk en Beheerders, maar ook tussen beheerders onderling? En hoe houden we de alliantie levend met elkaar en wat is hier voor nodig?  Namens het rijk was het Ministerie van IenM aanwezig en ook twee waterschappers vertegenwoordigden de beheerders.  Mooi gesprek over het levend houden van de alliantie.  Belangrijk is en blijft dat we 'het verhaal'  van de alliantie blijven vertellen en verspreiden. Alliantiepartners blijven hetzelfde, maar binnen die partners nemen mensen afscheid en treden nieuwe mensen toe. Daarom is het belangrijk iedereen mee te blijven nemen.

Gisteren in Tiel geweest voor de eerste POV-dag (POV = projectoverstijgende verkenning), georganiseerd door Waterschap Rivierenland.  De 4 POV's die we hebben (Piping, macrostabiliteit, waddenzee, centraal holland)  hebben hun voortgang gepresenteerd. Daarna heb ik een workshop gefaciliteerd over de vraag hoe we straks met de resultaten van de POV's de projecten van het HWBP. gaan bereiken en deze slimmer, sneller en goedkoper gaan realiseren. Leuke sessies met een mooie oogst.  In de sessie zag je de verbinding tussen nieuwe technieken en projecten echt gelegd worden.

Zojuist terug uit het Zuiderzee Museum in Enkhuizen voor het ambtelijk overdrachtgeversoverleg. Dit zijn de collega's bij de beheerders die de projecten aansturen. Zij hebben een cruciale rol in ons programma. Gesproken over kennis en innovatie die daar voor nodig is, en de ruimte die dat vraagt.  Ook hebben we het gehad over de marktbenadering. Mooie focus en een goede basis gelegd om hier de komende maanden een slag in te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten