Analytics

zaterdag 17 oktober 2015

Herfst in Hulshorst 3 - Keuken op komst

Het is herfst in Hulshorst. Een koude week, maar toch konden we afgelopen zondag nog uitstekend buiten zitten.  Een terras was door de bomen en tuin helemaal vrij van wind, en met een fel zonnetje erbij was het daar prima uit te houden.  Verder is wel echt zichtbaar dat het herfst is, de bladeren vallen massaal van de bomen.

Het gras is bijna gestopt met groeien.  Het doorgezaaide eerste weiland doet het goed, het gras heeft goed geworteld en vormt al een mooie grasmat. Ik ben wel bang dat het tweede weiland, dat we drie weken geleden hebben gedaan, het minder goed gaat doen.  Onder de bomen komt het gras al op, maar met name op een een aantal open zanderige plekken is nog niet veel te zien.  De nachtvorst van deze week komt dan ook even net te vroeg. Afijn, we zien volgend voorjaar wel. De paarden hebben het laatste weiland kaal gegeten, en moeten het nu met een kleiner stuk doen waar ze het hele weiland mogen lopen.  Volgend voorjaar zullen we weer een aantal stukken opnieuw inzaaien.

In huis is het komende week een belangrijke week. Dinsdag aanstaande komt de keuken. Wat ben ik benieuwd. De voorbereiding was niet helemaal vlekkeloos, foutjes in itemlijsten en facturen,  dus als dinsdag eerst alles maar volledig, compleet en onbeschadigd uit de vrachtauto komt.  Dat is toch het allerbelangrijkste en zou heel veel goed maken.  Vanaf dinsdagavond kunnen we het dozenwoud gaan omzetten tot onze nieuwe keuken. Wat zal het er volgend week anders uitzien in onze woonkamer!

De bank en de tussenpersoon zijn wakker geworden na mijn schop van vorige week.  De polissen van Aegon zijn al binnen, echt supersnel!  Daar hou ik nou van. Ook de tussenpersoon zit er nu bovenop. Eindelijk en daar betaal ik hem ook voor.  Over Argenta valt helaas weinig positiefs te melden.  Nadat de boel eerst 3 maanden vast heeft gezeten omdat men intern niet samenwerkt, was men deze week opeens heel principieel over de datum.  15 juni 2015 had de polis moeten eindigen omdat we toen bij de Notaris zaten.  Duhh.  Dat hadden we ook gevraagd, maar bij wie het heeft het dossier nou 4 maanden gelegen?  Echt hulde hier voor Aegon, want zij hadden meteen de oplossing en namen de polis ook per 15-6 over.  Gelukkig, want anders heb je zo maar een gat in de polis.  Zoek je nog een hypotheek of bank, pas dan op voor Argenta. Leuke lokkertjes, maar zodra je binnen bent dan is het klantdenken opeens verdwenen.

Ik ben gelukkig van die club af.  Dus de bankissues zijn nu eindelijk geregeld, nu nog het laatste staartje met KPN, en dan hebben we alle verhuisadministratie na 4 maanden gehad.  Wat nog rest is het zoeken van een nieuwe tandarts en fysio.  Dat is nog blijven liggen, maar we hebben ze ook nog niet nodig gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten