dinsdag 6 december 2016

Dakrenovatie 11 - balans

Bouwprojecten lopen altijd uit en kosten veel meer geld dan gepland, hoor je vaak om je heen.  Met de dakrenovatie konden we zelf even aan de slag om de gemiddelden te verslag.  Inmiddels is aannemer klaar en is de laatste factuur binnen.

Qua kosten hebben we een meerwerkpercentage van 3% van de aanneemsom te pakken.

  •  1/3 hiervan komt doordat we een raamkozijn zouden hergebruiken,  maar dit bleek niet mogelijk
  •  1/3 hiervan komt omdat we nog een extra raam op zolder hebben laten plaatsen (wijziging opdrachtgever)
  • 1/3 hiervan komt omdat de aansluiting van de nieuwe nieuwe schoorsteenpijn problematisch bleek en dus veel lastiger te realiseren.
Best tevreden, we hebben het gemiddelde verslagen, en een deel van het meerwerk hebben we ook terug gehad in een extra dakraam op zolder.

Dan de planning. Project was gepland in 6 weken, gerealiseerd in 5 weken. Dus ook daar goed nieuws.  Dominant hierin is wel het weer geweest, want in de eerste 2 weken van de verbouwing hebben we geen buitje regen gehad. En dat waren juist de weken waarin het dak volledig open lag. Dus de droge periode daar heeft een heel op opgeleverd. 

Het aftimmeren vlot inmiddels ook lekker. Alleen de slaapkamer van Elise moet nog, daar gaan we ook alle schrootjes van het dak vervangen door gipsplaten.  Daarna is aan onze kant de boel klaar en kunnen bij schoonvader aan zijn badkamer beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten