dinsdag 29 november 2016

Herfst in Hulshorst - 2016 - 6 - buitenklussen

In mijn vorige blog schreef ik al dat we qua buitenwerk achterlopen door de verbouwing van het dak. Omdat de dagen kort is het na werktijd vaak te donker om nog buiten klussen te doen, blijft het weekend over.   Dit weekend hebben we dus een aantal zaken opgepakt. Allereerst het laatste weiland voorzien van compost, voordat de vorst van deze week de grond te hard maakt om te graven.  Het composteren van de weilanden is daarmee klaar.

Verder hebben we in een weiland last van onkruid, dat steeds van buiten het weiland naar binnen groeit.  Dit weekend hebben we ook een begin gemaakt om daar een einde aan het maken door buiten het weiland al het onkruid weg te halen en de bodem af te graven tot op het schone zand.  Daarmee kunnen we dit voorjaar het laatste onkruid in het weiland uitroeien, en dan is het een kwestie van schoonhouden.

Wat ook was blijven liggen deze herfst waren de bladeren. En dat hebben we geweten. De oogst na een dagdeel opruimen was meer dan 30 kruiwagen met blad.  Composthoop daarmee flink gevuld.  Het ruimde ook lekker op, maar we zijn pas op de helft. Door de kou opeens is het trouwens wel hard gegaan, bijna alle bomen zijn nu kaal.

De storm van vorig weekend bracht overigens nog een aantal flinke dennentakken naar beneden.  Flinke jongens, we hebben de takken in stukken gezaagd zodat ze verplaatsbaar waren.  Ligt nu klaar om tot brandhout gezaagd te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten