zaterdag 15 april 2017

Gezinshuis 8 - moeilijke keuzes

Hoewel het gezinshuis over het algemeen soepeltjes loopt, zijn er soms ook moeilijke weken. Afgelopen weekend was zo'n weekend. Een meisje dat komt logeren met behoorlijke problematiek. Ze was vorig jaar ook al geweest, en het was best wel spannend hoe dat met Johan zou gaan.

Het weekend ging eigenlijk best goed, en ook het contact met Johan was goed en verantwoord. We hebben er daarom qua toezicht behoorlijk scherp opgezeten het hele weekend.  En toch was het hem niet. En hoewel je graag kinderen wilt helpen, kom je soms voor lastige keuzes te staan.

Bij het starten van het gezinshuis hebben we een aantal afspraken gemaakt.
- Voor de kinderen moet het leuk en verantwoord zijn.  Leuk was het weekend zeker voor ze. Maar je zag ook dat het heel veel van ze vroeg. Zondagavond waren ze echt op.
- Ook wijzelf kwamen tot de conclusie dat het weekend behoorlijk intensief is geweest. We hebben bij de start van het gezinshuis afgesproken dat de weekenden extra zijn, en geen impact mogen hebben op de reguliere werkzaamheden van ons beiden.  Daar kwamen nu toch wel twijfels bij.

De optelsom resulteert dan in een conclusie dat dit kind niet meer in ons gezin past en op zoek moet naar een ander plekje. Een moeilijke boodschap voor de ouders, maar wel keuze die we in het belang van onszelf, onze kinderen en het gezinshuis soms moeten maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten