woensdag 26 april 2017

Voorjaar in Hulshorst 5 - Vijverklus

Het paasweekend was het weekend van de vijver en mijn verjaardag.  Zondagmiddag het huis vol, het was gezellig. De kinderen hebben zich ook goed vermaakt.

De andere dagen van het paasweekend zijn we bezig geweest met de vijver.  Achteraf gezien bleek de voorbereiding wel het meeste werk, op de oude vijverfolie lag wel een meter bagger.  Het weghalen daarvan heeft de nodige avonden gekost, als de tuin dit jaar erg mooi wordt weten jullie wat het geheim is.


Vrijdagavond hadden we de oude folie eruit. En inmiddels was er ook een pallet bezorgd met 132 kilo nieuwe vijverfolie.  Hoe dat in de vijver te krijgen was nog even een dingetje, maar met de campingervaring en 5 man om de folierol van het grasveld naar de vijver te versjouwen is het behoorlijk goed gelukt.
Inmiddels is de vijverfolie geplaatst en afgetimmerd, en hebben we weer een basislaagje water.   En nacht met een paar centimeter regen zou helpen om de vijver verder te vullen, anders moeten we wachten op de grondwaterpomp.Geen opmerkingen:

Een reactie posten