Analytics

zondag 31 maart 2019

Voorjaar in Hulshorst 2019 - 1 Wat zijn we vroeg

De zachte winter maakt dat de natuur in Hulshorst dit jaar behoorlijk vooruit loopt op ander jaren.  De eerste bloemen bloeien en overal komen knoppen aan bloemen en struiken.   Dat levert wel een aantal puzzeltjes op.  We zijn dit jaar al vroeg met het zomerklaar maken van de weilanden. Het wegharken van de bladeren en het mos en het uitrijden van compost. Door de warme en droge winter is het mos wat op sommige plekken stond er beroerd aan toe, en laat zich makkelijk verwijderen.

Een mooie kans om daar gras in te zaaien.  Op plekken waar we dat eerder gedaan hebben staan nu een strakke compacte grasmat staan.   Verder moeten we een vak opnieuw doen, want de paarden vonden het vorig jaar nodig om daar een kuil te maken.  Dilemma is nu even wanneer we gaan inzaaien.  Het kan nog flink vriezen in april, en dan kiemt het graszaad niet.  Aan de andere kant, als je te laat bent is het gras van de zomer onvoldoende diep geworteld.  Puzzelen dus.

Al met al flink wat werk. Wat dat betreft komt de zomertijd wel als geroepen. Kunnen we 's avonds een uurtje extra in de tuin en het weiland aan de slag bij daglicht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten