zondag 10 november 2019

Gezinshuis 36 - Afsluiten en door(starten)

De herfstvakantie was is nog amper voorbij en november staat alweer voor de deur.  Deze weken staan in het teken van het administratief afsluiten van de zorg voor ons gezinshuis kind.  Hij is in de herfstvakantie verhuisd.  Maar daarmee zijn we er nog niet.   Laatste zaken voor de overdracht, de evaluatie van de periode bij ons enz.  En ook het afscheid van het netwerk en de andere professionals die om hem heen staan.  Inmiddels hebben we dit bijna allemaal afgerond.

Ondertussen gaat de logeerzorg door. Dat is de komende tijd de constante factor. We zijn ook heel blij met het vertrouwen dat we van de ouders van dit kindje gehad hebben, wat een mooi compliment dat ze bij ons blijven.

1 November is ook de geboorte van het bedrijf.  We zijn bij de Kamer van Koophandel geweest voor de inschrijving. De oprichting van het bedrijf past helemaal in het carri√®repad van Danielle en is ook een logische stap om ons gezinshuis verder door te zetten en uit te bouwen.

Maar met alleen een Kamer van Koophandel nummer ben je er niet.  In de zorg heb je ook een AGB-code nodig, dus met het nummertje van de kamer van koophandel is dat de volgende stap. Ook deze aanvraag loopt inmiddels, nu is het wachten op het uitleveren van de AGB-code.

En tenslotte is een zakelijke bankrekening ook wel handig.  Bijna alle banken adverteren met een bankrekening voor starters in 5 minuten.  Maar dat is de tijd die nodig is om het aanvraagformulier op internet in te vullen.  3 telefoongesprekken en enkele bewijsstukken verder is het nu wachten op de overeenkomst, na het tekenen komt dan ook het nummer van de betaalrekening vrij.  Als dan ook het BTW-nummer er is van de belastingdienst hebben we de eerste verzameling nummertjes compleet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten