woensdag 6 november 2019

Herfst in Hulshorst 2019 - 1 - Nat en blubberig

Vanaf begin oktober is het herfst in Hulshorst.  Met twee weken regen leek het er af en toe op dat de droogte van de afgelopen 2 zomer weer goed gemaakt moest worden, wat was het nat overal.

Oktober was ook de maand van de blubber.  Vanwege werkzaamheden aan de doorgaande weg rijdt er sinds oktober veel sluipverkeer overal allerlei weggetjes en door het bos.  De wegen zijn daar niet breed genoeg voor en de bermen zijn inmiddels totaal verwoest. Modder en blubber overal dus.  De auto is bijna zwart en ook de fietsen zien er niet uit.  Sinds een week is de eerste fase afgerond en kunnen we weer bij de klarenweg komen.  Dat scheelt al behoorlijk. De werkzaamheden schuiven nu op richting Hulshorst.  Voor de kinderen was het vervelend, want door alle hardrijdende auto's vonden we het 's ochtends in de spits te gevaarlijk om ze te laten fietsen.

De herfstvakantie is voorbij gevlogen.  De verhuizing van ons gezinshuiskind,  logeren bij opa en oma en de paardrijdwedstrijden.  Hosanna heeft haar eerste dresuuurproefjes gereden, zonder dat papa naast de pony liep.  Ze vond het spannend, maar heel erg leuk.  Danielle heeft haar comeback gemaakt tijdens de clubkampioenschappen en net een aantal punten meer gereden dan 4 jaar geleden.  
En zo is het al november. De start van het verjaardagen seizoen in Hulshorst.  Inmiddels vallen ook de bladeren (eindelijk) van de bomen, en is het hier genieten van de herfstkleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten