Analytics

donderdag 7 september 2023

Vakantie 2023 - 6 Union Lido

 Het gebeurd niet vaak dat ik een heel blog schrijf over één camping, maar bij Unio Lido lukt dat prima.  Wat een camping en wat een belevenis om daar te zijn. 

We hadden deze camping geboekt omdat we aan zee wilde zitten, met een flink zwempark voor de kinderen en vlakbij de vaporetto naar Venetië.   Toen we later wat verder gingen kijken zagen we eigenlijk pas hoe groot en uitgebreid deze camping is.

 Unio Lido  is een van de eerste vijf sterren campings in Italië, en in van de grootste campings in Europa.  In de zomer verblijven er meer dan 30.000 gasten.   De camping ligt langgerekt aan zee, dus daar ben je vanaf iedere plek vrij snel.  Maar als je van de ene lange zijde van de camping naar de andere lange zijde wilt, is dat toch wel 3 a 4 km.  Met de fiets ben je zo een kwartiertje zoet.

We hadden geluk.  Een plek vlakbij het aquapark met de meest heftige glijbanen.  Zo heftig dat Johan en Elise niet overal in mochten. Dat was even slikken voor ze.  Maar de glijbanen gingen dan ook verschrikkelijk hard. 

De camping is verder prachtig. Prachtige zwembaden, een prachtig strand, en prachtig aangelegde 'wijken' waardoor het minder groot oogt dan de camping is.  Eigenlijk is alles op de camping. Sportfaciliteiten, een kartbaan, een eigen pretpark, winkels enzovoorts. Eigenlijk is alles erop gericht om je op de camping te houden en daar je geld uit te geven. Dat zou je ook als kritiekpunt kunnen zien. Het is wel heel commercieel.  Dat zag je bijvoorbeeld toen ik tickets voor de vaporetto wilde boeken. Die hadden ze niet.  Wel een buscombi van de camping in combinatie met tickets.  Uiteindelijk via de app tickets geboekt en zelf naar de haven gereden, dat ging ook  prima.

Voor mensen met honden is deze camping echt een absolute aanrader. Aparte wijken voor kampeerders met honden.  Hier is ook een eigen zwembad waar je hond (of hond en baas) mogen zwemmen.  Ook is er een apart hondenstrand aan zee.   Door de hele camping zijn verder faciliteiten om de hond mee te nemen. 

De wifi is net zo goed als thuis. Per gast heb je één wifi code.  En de wifi is de hele dag supersnel. Een werkvakantie zou hier prima kunnen.

De camping is ook erg sportief. Vanaf 7:00 tot 21:00 is er ieder half uur wel een sportactiviteit. Sportief en gezond zie je ook terug in de restaurants en tentjes.  Vooral gezonde drankjes, en veel minder alcoholreclame dan anders. 

Voor de mensen die het graag echt laat maken, is deze camping misschien niet wat je zoekt. Om 23:00 gaat alles dicht en is het ook echt stil. 

Was de vijf sterrencamping het waard. Voor ons wel, wat toen we een dokter nodig hadden bleek dat deze gratis was.  Uiteindelijk zijn we 2x geweest, dus die vijfde ster heeft toch twee consulten uitgespaard. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten