Analytics

woensdag 13 september 2023

Zomer 2023 in het gezinshuis

De zomervakantie zit er weer op. Ook in het gezinshuis. En waar voor veel mensen de vakantie een iets rustigere tijd is, is het in het gezinshuis spitsuur.

Allereerst zijn natuurlijk de eigen kinderen vrij.  Maar de een heeft kamp en de ander is even logeren bij oma.  Daarnaast hebben we de eerste twee weken ons logeerkindje altijd twee weken in ons gezinshuis.  Het gezin van het kind gaat dan op vakantie.  En daarnaast nog de dagbesteding die ook gewoon door loopt.

Daarna zelf drie weken op vakantie, daarover vinden jullie elders in dit blog veel meer

Bij thuiskomst begint het drukke leven weer.  Opruimen, maar ook logeeropvang en dagbesteding. Onze eigen kinderen hadden vakantiebijbelweek.  De jongeren kinderen in de ochtend en de tieners in de avond.  Het heen- en weer rijden was wel even doorzetten voor papa.

Wat weinig tijd kost, maar wel pittig is, zijn de telefoontjes voor noodopvang.  Anders hulpverleners die opvang zoeken voor kinderen van ouders die anders de zomervakantie niet gaan trekken.  Schrijnende verhalen.  Ieder verhaal, en altijd weer.  En toch kan je geen ja zitten. We zitten vol, geen bedden meer en het is al druk genoeg.  Het steekt wel eens. Maar we moeten ook aan onze kinderen en onszelf denken.

Inmiddels is de vakantie voorbij. Op naar het regelmatige leven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten