Analytics

donderdag 14 september 2023

Vakantie 2023 - 7 - De eilanden van Venetie

 Als je in de buurt van Venetie verblijft kan Venetie natuurlijk niet ontbreken. Ook bij ons niet.  Omdat we 3 jaar geleden het San Marco plein en Grande Canal al gehad hebben, hebben we nu gekozen voor drie andere eilanden.

Murano. Het eiland van de glasblazers.  Eindeloos glas, vitrines vol.  Het is wel echt in de sfeer van Venetie, met de kanaaltjes en de bruggetjes.  Dat was de mooie kant.  Al het glas hadden (vooral de mannen) toch al wel gezien.  We hebben wel een heel mooie 'kruisje'  van glas gekocht als herinnering aan deze vakantie. 

Torcello. Een bijzonder eiland. Veel leegte maar midden op het eiland ligt een kathedraal uit de 6e eeuw. Deze is al die tijd bewaard gebleven omdat het eiland middenin de moerassen lag.  Prachtige schilderijen, je kijkt je ogen echt uit.  En de toren is te beklimmen. Boven heb je een prachtig uitzicht over de lagune van Venetie. 

Burano.  Een kleurrijk eiland. Ieder huis heeft een eigen kleur, wat het eiland een kleurrijk aanzicht geeft. Het lijkt wel een schilderij. Er is een commissie die bepaald welke kleur ieder huis moet hebben.  Op Burano wordt veel 'kant' gemaakt.  Veel winkels met kant dus, en veel jurken.  Vooral de dames hebben zich prima vermaakt. Maar omdat het het derde eiland al was, sloop de vermoeidheid ook wel in de benen.

Zo hebben we in 1 dag 3 eilanden bekeken.  Mooi, bijzonder, een veel minder druk dan het hoofdeiland van Venetie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten