vrijdag 14 juni 2013

Verbinden, verbinden en verbinden

Deze week was er eentje van verbinden. Per 1 april hebben we bij Rijkswaterstaat een nieuwe organisatiestructuur. Dat is even wennen en oefenen, maar er begint steeds meer lijn in te komen. Wat we als directie Inkoop en Contractmanagement en als afdeling Innovatie en Markt willen wordt steeds duidelijker.  Nu is het zaak om de verbindingen weer goed te leggen. Wat want is de taakverdeling met de andere innovatieafdeling bij een ander onderdeel van Rijkswaterstaat. Dsarnaast hebben we 4 inkoopdomeinen en komen er soms vragen langs die zowel voor de innovatiecollega's als voor de inkoopcollega's interessant zijn.  Wat dat betreft is het echt een tijd van oefenen.

Ondertussen gaat ook het werk gewoon door. Vorige week was er overleg in de 2e kamer over de topsectoren en ook de stuurgroep van het kabinetsprogramma Inkoop Innovatie Urgent is bijeen geweeest. Dat vraagt voorbereiding en ook na afloop komen er vervolgacties terug die opgepakt moeten worden.

Daarnaast weten de marktpartijen ons steeds beter te vinden. Verschillende bedrijven komen met voorstellen. Daar moet naar gekeken worden, soms samen met inhoudelijke experts, en vervolgens wordt het afgehandeld. Het is leuk om te zien hoeveel innovatieve kracht er in het bedrijfsleven zit, en te kijken of we daar ook vanuit Rijkswaterstaat ons voordeel mee kunnen doen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten