zaterdag 22 juni 2013

Werken in een innovatie minded omgeving


Deze week echt een hele leuke week gehad. Er komen mooie tijden aan. De organisatie begint weer een beetje tot rust te komen na de grote kanteling van april.  Met de twee nieuwe innovatieafdelingen van Rijkswaterstaat zitten we samen met het innovatieprogramma om de tafel om afspraken te maken over samenwerking en taakverdeling waarbij we elkaar zoveel mogelijk versterken. Die afspraken beginnen zich uit te kristaliseren en ik heb er een goed gevoel bij.

Ook op de afdeling Innovatie en Markt begint de synergy steeds meer zichtbaar te worden. 'De kennisdeling met discussies met inkopers over de vraag hoe inkoop en innovatie elkaar kunnen versterken beginnen steeds interessanter te worden. Op sommige punten komen er goede kansen voorbij die we de komende tijd verder kunen verkennen. Ook met de collega's van marktcommunicatie zijn we aan het nadenken over synergie. Binnen het innovatieprogramma is veel contact met allerlei bedrijven. Datzelfde geldt voor de collega's van marktcommunicatie. Hoe kunnen we daar synergie uit halen?

Dat zal ook moeten. Want innovatie 'is in', zowel binnen als buiten de Rijkswaterstaat. Het aantal voorstellen dat we vanuit markpartijen ontvangen groeit.  Maar wat ook groeit zijn de hoeveelheid vragen vanuit projecten. Men komt steeds vaker tot de conclusie dat men innovatie nodig heeft, of dat er grote kansen liggen. Vervolgens start een zoektoch hoe dit het beste vorm te geven in de inkoop. We worden daarvoor steeds vaker gevonden, de uitdaging zal zijn om de komende maanden al deze vrager netjes en tijdig te beantwoorden en collega's te begeleiden bij hun zoektocht. Een mooie uitdaging om aan te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten