zaterdag 11 oktober 2014

Vakantie in Mallorca, reisverslag


2 weken Mallorca, wat waren we daar aan toe en wat is het allemaal weer omgevolgen. Een impressie van 2 heerlijke weken.

Reizen met een peuter.
Nadat we vorig jaar al met Hosanna naar Curacao waren geweest, is de drempel om met kleine kinderen  in het vliegtuig te stappen al flink gezakt. De trukendoos wordt ook steeds groter.
1 - Zorg dat ze goed moe zijn voor de vlucht, speeltuinen genoeg op Schiphol. Tijdens de vlucht vallen ze vanzelf in slaap door het geronk van de vliegtuigmoteren.
2 - Eten of drinken tijdens het opstijgen en landen, dan is meteen het probleem van de oortjes weg.  Hosanna heeft geen kick gegeven,  en je ziet dat de kinderen die wel huilen veelal op andere momenten eten en drinken krijgen.
3 - Een zakje ballonnen mee als ideaal speelgoed. Bij ieder wachtmoment kan je er een opblazen.
De reis is prima gegaan. Hosanna vond het fantastisch.  Als er nu vliegtuigen over komen, roept Hosanna 'vlieghuis' en 'vakantie'

Cala d'or
Cala d'or is een klein dorp aan de oostkust van Mallorca. Het is oorspronkelijk ontstaan als kunstenaarsdorp, en men heeft er destijds voor gekozen om alle huizen wit te schilderen. Dat is nog steeds zo, en met het verbod op hoogbouw is ook het dorpse karakter in stand gebleven. 

Cala d'or is wel flink toeristisch. Dat merk je vooral in de winkelgebieden en het centrum. Het echte Mallorca is er nog wel, maar bevindt zich in de zijstraten en de pleintjes achteraf.  De restaurants in de hoofdstraten zijn voornamelijk van Nederlanders en dat zie je dus ook aan de menukaart. Die hebben wij dus gemeden, op zoek naar het heerlijek autentieke Tapasrestaurantje.  La Bodega is veruit het beste tapasrestaurant dat wij hebben gevonden in cala d'or.  Verder zitten er aan de haven enkele goede visrestaurants.

Stranden
Cala d'or heeft een vijftal stranden die in de baaien zijn gelegen. Dit is ideaal met kleine kinderen. Een hele veilige zee en veilige stranden. We hebben 1 dag gehad dat er flinke golven waren, dan is het wel opletten omdat aan de zijkant van de baaien door de rotsen de golven toch flink opgestuwd kunnen worden.  Zwemmen met kleine kinderen is hier prima mogelijk. Het kan in het weekend wel flink druk zijn als ook de spanjaarden zelf allemaal op het strand liggen.

Appartement
We hebben 2 weken gelogeerd bij Club Martha's. Een prima appartementencomplex als je met kleine kinderen reist.  Schoon, veilig, maar wel heel veel peuters en kleuters.  Voldoende zwembaden en een goed animtatieteam. Het ligt wel net te ver van het centrum, volgens de reisbrochures is het 20 a 30 minuten lopen, maar dat is wel over sterk hellend terein.  Met een auto of taxi (€ 5,-) ben je binnen 4 minuten in het centrum.

Palma de Mallorca,
Palma de Mallorca is een must see als je op het eiland bent. Prachtige vestingstad met arabische invloeden (arabische wijk), geeft een bijzondere sfeer. Omdat de beeldenstorm Mallorca heeft over geslagen is de binnenkant van de verschillende kerken een cathedralen werkelijk fantastisch.  De cathedraal van Mallorca, waaraan Gaudi nog heeft meegewerkt, is een prachtig hoogepunt van Palma

Tot slot, hebben we verder nog wat gedaan. Nee. Behalve genieten van zee en strand eigenlijk niet heel veel gedaan, maar wat wil je ook met een peuter van bijna 2. Wel heerlijk genoten van het strand, de zee en het heerlijke eten op Mallorca.Geen opmerkingen:

Een reactie posten