dinsdag 21 oktober 2014

weer aan de slag met innovatiegericht inkopen


Vorige week weer aan de slag gegaan na mijn vakantie. Zoals bij velen stonden de eerste dagen in het teken van bijpraten, het wegwerken van de mailbox en het weer oppakken van dossiers na je vakantie.  Omdat inmiddels de herfstvakantie gestart is, kreeg ik er in enkele gevallen nog wat leuke zaken bij van collega's die nu op vakantie zijn.

Met innovatiegericht inkopen beginnen we inmiddels echt op stoom te komen richting implementatie. De projecten die we als Rijkswaterstaat in het kabinetsprogramma inkoop innovatie urgent hebben liggen allemaal op stoom en dat wat er nodig is voor implementatie begint ook steeds scherper te worden.

Dat geeft rust en ruimte om ook andere kansen te pakken. Zo heeft inmiddels ook de Europese Commissie belangstelling voor ons beleidskader Innovatiegericht Inkopen en ga ik dat op hun verzoek presenteren op de 'innovation procurement conferentie' eind november in Milaan. Leuk, maar ook best wel spannend. Het is te hopen dat er geen vragen in het Italiaans komen.

Ook vanuit de EU komt het programma Horizon 2020. Hier liggen mogelijkheden voor cofinanciering voor innovatiegericht inkopen.  Inmiddels ontstaat er steeds meer interesse om te kijken of we hier iets mee kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten