Analytics

maandag 6 oktober 2014

Vakantie Mallorca 1 - ontspanning en inspiratie - eerste noties

Gisteravond zijn we weer geland op Nederlandse bodem na een vakantie van 2 weken Mallorca. Heerlijk om even bij te denken en om nieuwe inspiratie op te doen. Nu voor het eerst weer even achter een scherm. Hierbij een aantal observaties.

Een aantal observaties.
- Prachtig land, cultuur en natuur om van te genieten en de tijd daarvoor.
- Zo toeristisch als het maar kan, voor de echte Balearen moet je in afgelegen zijstraatjes of verborgen pleintjes zijn.  Daar zitten ook de beste restaurants.
- Veel zon en op sommige plekken ook wind. Maar zonnepanelen slechts op kleine schaal aanwezig en windmolens heb ik alleen in de historische variant gezien. Daar ligt nog een uitdaging.
- Veel verspilling. Wat gebeurd er met al het eten spullen en twee weken oud speelgoed wat niet in de koffer mee terug kan?  Nederlanders hebben er op kleine schaal al een oplossing voor. Speelgoed voor de kinderen koop je niet, maar krijg je van de mensen die vertrekken en geef je zelf weer door als je weg gaat.  Zo ook een goede fles champagne gehad van vrienden die teveel hadden ingeslagen voor hun vakantie. Dank jullie wel, hij was heerlijk.

Later een uitgebreid reisverslag ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten