Analytics

donderdag 9 oktober 2014

Inkoop en innovatie in het nieuws tijdens mijn vakantie


Enkele dagen na de vakantie heb ik een redelijk beeld van de zaken die ik tijdens onze vakantie in Mallorca gemist heb in Nederland als het gaat om het inkopen van innovatie.

- Het Erasmus MC heeft de eerste Public Procurement of Innovation Award gewonnen die door de Europese Commissie is uitegereikt. Trots om te zien dat deze award bij de eerste uitreiking naar Nederland gehad.  En terecht, want de innovatieve beddenwascentrale is een prachtig project. Zie hier het persbericht van Pianoo over deze prijs
- De EU publiceert een factsheet over innovatie in de nieuwe EU aanbestedingsrichtlijn. Interessant nieuw feit. Het wordt mogelijk durfkapitaal aan te trekken voor het inkopen van innovatie. Ook wordt het mogelijk om met verschillende organisaties uit verschillende EU landen gezamenlijk aan te besteden.
- Helaas niet alleen positief inkoopnieuws. Naar aanleiding van de Zembla uitzending over misstanden bij de inkoop van ICT, gaat de ACM dit nader onderzoeken. De komende dagen deze uitzending maar eens even terug kijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten