Analytics

dinsdag 15 oktober 2013

Innovatieopgave Rijkswaterstaat gereed


Na een jaar hard werken is recentelijk de innovatieopgave van Rijkswaterstaat gepubliceerd. Ongeveer een jaar gelden daagde marktpartijen Rijkswaterstaat uit om te formuleren op welke thema's en onderwerpen we de komende jaren innovatie nodig hebben, zodat marktpartijen daarop kunnen anticiperen.  Die uitdaging is opgepakt met als resultaat de innovatieopgave. De opgave is tot stand gekomen met betrokkenheid van veel collega's, ook zijn tijdens het proces sessies gehouden met marktpartijen en kennisinstellingen om tot de juiste formulering van de thema's te komen.

De innovatieopgave is geen eindpunt, de komende tijd zullen er innovatie-caf├ęs georganiseerd gaan worden om met markt- en kennispartijen te gaan verkennen op welke wijze we de innovatieopgave in de gouden driehoek kunnen uitwerken tot een innovatieagenda en een roadmap. Dat gaat nog een mooie interessante tijd worden.

Met het vasstellen van de innovatieopgave zijn de domeinen waarop we innovatie nodig hebben geformuleerd. Het 'wat' is daarmee scherp. De 'hoe' vraag van samenwerking en inkoop zijn we aan het uitwerken in het beleidskader Innovatiegericht Inkopen, ook dit beleid komt na vaststelling beschikbaar voor iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten